OS a LOK-SČL předložily zaměstnavatelům-nemocnicím návrh vyšší kolektivní smlouvy

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče České republiky ve spolupráci s Lékařským odborovým klubem – Svazem českých lékařů připravil návrh kolektivní smlouvy vyššího stupně, která by měla upravit pracovní podmínky zaměstnanců v lůžkových zdravotnických zařízeních, kde působí uvedené odborové organizace a organizace zaměstnavatelů – Asociace nemocnic ČR, Asociace českých a moravských nemocnic, Sdružení soukromých nemocnic ČR a Asociace krajských nemocnic.

Kolektivní smlouva vyššího stupně bude odrazem kvalitního sociálního partnerství a spolupráce.

Návrh, který odbory zástupcům zaměstnavatelů předložily dne 12. října, je zásadní a pokud bude akceptován, tak významným způsobem může přispět ke zlepšení pracovních podmínek vás – našich členů a všech zaměstnanců.

Jsme přesvědčení, že kolektivní smlouva vyššího stupně také zajistí tolik potřebnou personální stabilizaci.

S návrhem kolektivní smlouvy vyššího stupně, kde se mimo jiné navrhuje sjednocení odměňování všech zaměstnanců, se můžete seznámit u svých předsedů a výborů odborových organizací. Návrh smlouvy jim byl zaslán téhož dne večer, tedy 12. října.

Aktuality 18. 10. 2024 / 13:17

Odbory chtějí s vládou neprodleně znovu jednat o platových tarifech

Odbory žádají, aby vláda neprodleně znovu zahájila jednání o platech zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy.

Aktuality 16. 10. 2024 / 20:38

Tisková konference odborů a lékařů po jednání s ministrem Válkem

S tím, jak vláda plní prosincovou dohodu a jak dopadlo jednání v úterý 15. října, seznámili ve středu 16. října v Praze na tiskové konferenci představitelé zdravotnických a lékařských odborů a České lékařské komory.

Aktuality 3. 10. 2024 / 21:54

Zvýšení tarifů o 1400 Kč schváleno, plnění dohody dál řešíme

Ve čtvrtek 3. října se k jednání o navýšení platových tarifů sešli zástupci vlády, zástupci odborových svazů veřejných služeb a státní správy, předseda ČMKOS Josef Středula a místopředseda ČMKOS Jiří Vaňásek.