OS napsal ministrovi Vojtěchovi kvůli převzetí Lužické nemocnice Krajskou zdravotní

Odborový svaz se věnuje problémům spojeným se zadluženou Lužickou nemocnici a poliklinikou, a. s., v Rumburku a s jejím dalším osudem. Záleží mu především na tom, aby zvolené řešení kvůli existujícím dluhům negativně nedopadlo na zaměstnance, a to ani na zaměstnance nemocnic Krajské zdravotní, a. s., která by měla Lužickou nemocnici převzít.

Vedoucí právního a sociálního oddělení OS Ivana Břeňková se proto obrátila dopisem i na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha.

Dopis viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 17. 4. 2024 / 21:45

Výkonná rada OSZSP ČR podpořila demonstraci 7. dubna v Bruselu

7. duben je Světovým dnem zdraví. V tento den Evropská federace odborových svazů veřejných služeb (EPSU) a koalice občanských organizací ...

Aktuality 17. 4. 2024 / 21:29

Výkonná rada OSZSP ČR podpořila demonstraci 7. dubna v Bruselu

7. duben je Světovým dnem zdraví a Evropská federace odborových svazů veřejných služeb (EPSU) a koalice občanských organizací uspořádaly v Bruselu demonstraci, výkonná rada OS ji podpořila.

Aktuality 17. 4. 2024 / 20:54

Green deal z pohledu francouzských odborů

Cyrille Duch z Francouzské odborové federace Sante-sociaux CFDT předložil 28. února 2024 na jednání stálého výboru EPSU pro zdravotní a sociální služby příspěvek k Zelené dohodě – green deal.