OS podpořil stávku kolegů a kolegyň z Odborového svazu dopravy

V Praze dne 5. dubna 2017

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje stávku kolegů a kolegyň z Odborového svazu dopravy

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR plně podporuje kolegy a kolegyně z Odborového svazu dopravy v jejich stávce.

Je v zájmu všech občanů České republiky, aby se jako pasažéři či další účastníci silničního provozu na cestách potkávali s odpočinutými a nevystresovanými řidiči autobusů. Zodpovědnost těchto řidičů za zdraví a životy lidí je mimořádná a je proto nepřijatelné, aby dál pracovali za nedůstojnou odměnu a byli přetěžováni a stresováni.

Poskytují veřejnosti důležitou a nezastupitelnou službu a je třeba, aby to bylo řádně oceněno, včetně odpovídajících mezd.

Proto věříme, že stávka kolegů bude úspěšná a řidičům a řidičkám ve všech krajích přinese splnění všech mzdových slibů a zlepšení pracovních podmínek.

Bc. Dagmar Žitníková              Ing. Ivana Břeňková                Mgr. Lubomír Francl

předsedkyně OS                      místopředsedkyně OS              místopředseda OS

Aktuality 22. 2. 2024 / 15:25

Práva odborových organizací

Práva odborových organizací upravuje zákoník práce, a to v paragrafech 276 až 299 zákoníku práce. Jde o právo na informace, projednání, spolurozhodování, kontroly, na kolektivní vyjednávání a kontroly nad stavem BOZP.

Aktuality 21. 2. 2024 / 19:40

Výpověď bez udání důvodu? Pro odbory NEPŘIJATELNÉ!

Naše vláda má „výborné“ poradce. Jejich návrhy na nás denně vypadávají z médií. Leckoho překvapí a zaskočí. Ovšem pro odboráře, kteří mají paměť, se nejedná o nic nového.

Aktuality 21. 2. 2024 / 19:29

Petice proti vyhazovu z práce bez udání důvodu

Vláda dostala doporučení od svých „odborníků“, jak zpružnit český trh práce. Neoliberální ekonomové ohánějící se demokracií nás chtějí vrátit víc než o sto let zpátky. Doporučují uzákonit výpověď bez udání důvodů.