OS vítá rozhodnutí Ústavního soudu, že úhradová vyhláška je protiústavní

Ústavní soud 30. října rozhodl, že letošní úhradová vyhláška je protiústavní. Zůstává však dál v platnosti, a to i pro příští rok. Ústavní soud se obává, že by její zrušení destabilizovalo zdravotnictví a ohrozilo pacienty. Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR verdikt Ústavního soudu vítá, upozorňuje však, že kritická situace v nemocnicích se zhoršuje každým dnem, což dopadá jak na zaměstnance, tak i na pacienty a kvalitu poskytované péče. Proto je odborový svaz stále ve stávkové pohotovosti.

Zprávu ČTK o rozhodnutí Ústavního soudu viz na: http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/uhradova-vyhlaska-je-podle-us-protiustavni-zatim-ale-bude-platit/1001795

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.

Aktuality 16. 5. 2024 / 17:15

Ve světle událostí, které se odehrály 15. května na Slovensku, a se zřetelem k rozjitřené situaci v České republice se ČMKOS rozhodla přispět k uklidnění situace tím, že ruší demonstraci svolanou na 21. května 2024.