OS vyzývá: Podívejte se, co strany chtějí udělat se zdravotnictvím! A jděte volit!

Předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková napsala 9. října dopis předsedům politických stran a hnutí, které mají reálnou šanci dostat se do Poslanecké sněmovny. Ptala se jich, jak budou řešit současnou krizi ve zdravotnictví, včetně lázeňství, a v sociálních službách – dopis viz níže jako soubor ke stažení.

Do 18. října odpověď od předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, poté i od Strany zelených – viz níže jako soubory ke stažení.

Další politické strany a hnutí neodpověděly, proto přikládáme výňatek z jejich programů – viz níže jako soubory ke stažení.

TOP 09 a ODS chtějí dokončit to, co ve zdravotnictví nestihl Leoš Heger, včetně zásadních změn ve fungování pojišťoven a z toho souvisejících vyšších plateb zaměstnanců v případě ekonomických potíží pojišťoven!

Za pozornost stojí, že návrhy ANO pro zdravotnictví jsou v podstatě totožné s návrhy TOP 09 a ODS. ANO chce obdobně jako ODS a TOP 09 řešit i důchodový systém – II. pilíř jako povinný (s možností vystoupit) a stejně tak chce ponechat v platnosti stávající daňový systém, vyjma úprav DPH.

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:55

EPSU podpořila demonstraci, poté apelovala na premiéra Fialu

Výkonný výbor EPSU na svém on-line jednání 16. května projednával kongres EPSU, volby do Evropského parlamentu a také podporu připravované demonstraci v Praze.

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:30

Nohejbal stále žije!

Po jarním váhání a nedostatečném zájmu o turnaj v nohejbale uspořádali pod vedením Honzy Zatloukala 1. června stejný turnaj záchranáři z Olomouce.

Aktuality 14. 6. 2024 / 12:10

ČMKOS vyráží do regionů

Zástupci ČMKOS a odboroví právníci i letos vyrazí do regionů, aby na setkáních s občany informovali o významu odborů a výhodách členství.