Poslanci projednávali novelu zákoníku práce. Opravdu mimořádný zážitek!

Ve středu 7. června odpoledne pokračovalo v Poslanecké sněmovně projednávání novely zákoníku práce. Jednání se na galerii zúčastnilo vedení Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR.

Projednávání novely bylo v mnohém šokující. Poslanci pravicových politických stran se do zákoníku práce pustili velmi zostra. Zákoník práce je dle jejich názoru málo flexibilní, velmi ochranářský, s návrhy nesouhlasí hospodářská komora, odbory se snaží zvýšit svůj vliv. S nejpřekvapivějším názorem vystoupil ministr financí Ivan Pilný, který prohlásil, že navrhne projednávání novely zrušit. Celé martyrium trvalo skoro dvě hodiny a projednávání se opět nedokončilo a bylo odloženo na příští schůzi Poslanecké sněmovny.

Doporučujeme, abyste se stanovisky jednotlivých poslanců seznámili a abyste zjistili, co pro nás zaměstnance chtějí. Záznam je na odkazu http://psp.cz/eknih/2013ps/audio/2017/06/07/index.htm a čas projednávání od 15,20 do konce jednání. Doporučuji, abyste se seznámili i se záznamem po 18 hodině, je to velmi „výživné“.

Aktuality 23. 5. 2024 / 12:24

Předsedkyně Žitníková napsala poslanům kvůli kompetencím hygieniků

Předsedkyně OS Dagmar Žitníková napsala poslankyním a poslancům kvůli odebrání kompetencí hygienické službě a nepravdivému obsahu dehonestujícíh výroků ministra zdravotnictví Vlastimila Válka.

Aktuality 23. 5. 2024 / 10:45

Petici proti propouštění bez udání důvodu jsme předali. DĚKUJEME!

Archy petice proti propouštění bez udání důvodu předali zástupci odborových svazů 22. května Petičnímu výboru Poslanecké sněmovny.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.