Předsedkyně Žitníková napsala Hlavní sestře ČR Aleně Šmídové

Dopis Mgr. Aleně Šmídové s blahopřáním ke jmenování do funkce Hlavní sestry ČR a s nabídkou na spolupráci poslala v pátek 7. listopadu 2013 předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková. Reagovala tak na první vyjádření Aleny Šmídové v médiích, že se chce, mimo jiné, věnovat dodržování zákoníku práce a pracovním podmínkám zdravotních sester.

Aktuality 23. 5. 2024 / 12:24

Předsedkyně Žitníková napsala poslanům kvůli kompetencím hygieniků

Předsedkyně OS Dagmar Žitníková napsala poslankyním a poslancům kvůli odebrání kompetencí hygienické službě a nepravdivému obsahu dehonestujícíh výroků ministra zdravotnictví Vlastimila Válka.

Aktuality 23. 5. 2024 / 10:45

Petici proti propouštění bez udání důvodu jsme předali. DĚKUJEME!

Archy petice proti propouštění bez udání důvodu předali zástupci odborových svazů 22. května Petičnímu výboru Poslanecké sněmovny.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.