Prosinec 2018

14. prosince

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková spolu s místopředsedou OS Lubomírem Franclem a vedoucí právního a sociálního oddělení OS Ivanou Břeňkovou jednali s náměstky Ministerstva práce a sociálních věcí JUDr. Petrem Hůrkou a Ministerstva zdravotnictví JUDr. Radkem Policarem v záležitosti změny nařízení vlády č. 341/2017 Sb. Na jednání nedošlo ke shodě.

13. prosince

* V Ostravě se před Krajským úřadem sešli demonstranti, kteří požadují zachování stávajícího rozsahu poskytované zdravotní péče v Nemocnici v Orlové. S projevy na akci vystoupily předsedkyně základní odborové organizace Nemocnice Orlová Denisa Stolarczyková a předsedkyně OS Dagmar Žitníková. Obě jmenované následně vystoupily také na jednání zastupitelstva Moravskoslezského kraje s informacemi, proč nesnižovat rozsah poskytované zdravotní péče v Nemocnici v Orlové.

12. prosince

* Na úřadu vlády se k podpisu kolektivní dohody vyššího stupně sešli zástupci odborů a vlády ČR. Za odborový svaz kolektivní dohodu podepsala předsedkyně Dagmar Žitníková.

11. prosince

* Jednala nově zvolená výkonná rada OS.

* Jednala nově zvolená dozorčí rada OS.

10. prosince

* Vedení OS jednalo se zástupcem společnosti SATUM o možnostech dalších benefitů pro členy OS v oblasti pojištění majetku, motorových vozidel a cestovního pojištění.

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se zúčastnila jednání Rady ČMKOS.

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se spolu s Ivanou Břeňkovou a členem výkonné rady OS Tomášem Havláskem sešli s Ing. Petrem Pojerem z Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí nad dotazníkem na téma „Digital technologies in the design of social services“.

* Odpoledne se na společném jednání sešli členové nové a předcházející výkonné rady OS a členové nové a předcházející dozorčí rady OS.

6. prosince

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředseda Lubomír Francl se zúčastnili jednání tripartitního pracovního týmu pro zdravotnictví, jehož jednání řídila jako vedoucí týmu Ivana Břeňková.

3. prosince

* Vedení OS jednalo se zástupcem společnosti T-Mobile o problémech, které vznikly při přechodu účastnických čísel našich členů do nového systému, jejich řešení a kompenzaci.

* V odpoledních hodinách se předsedkyně OS Dagmar Žitníková zúčastnila členské konference ZO Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí. Paní předsedkyně Monika Steinerová měla vše výborně připraveno, diskuze byla velmi bohatá. Odborové organizaci děkujeme za výbornou práci.

Aktuality 21. 4. 2024 / 21:06

Březen 2024

V pátek 22. března se s ministrem Marianem Jurečkou a jeho týmem sešly předsedkyně OS Dagmar Žitníková, místopředsedkyně OS Jana Hnyková a vedoucí právního a sociálního oddělení OS Ivana Břeňková.

Aktuality 15. 3. 2024 / 19:32

Únor 2024

26. února: Strategické investice a prorůstová opatření, důchody a aktuální situace ve zdravotnictví a situace ve společnosti Liberty Ostrava byly hlavními tématy jednání tripartity.

Aktuality 16. 2. 2024 / 21:56

Leden 2024

29. ledna: Na Ministerstvu zdravotnictví jednal tripartitní pracovní tým pro zdravotnictví.