Seminář o vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb

Seminář na téma Vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb se konal v úterý 25. února v Poslanecké sněmovně. Pořádala ho poslankyně Jana Hnyková, která jako dlouholetá členka a funkcionářka Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR dobře ví, o jak palčivý problém jde.

Seminář vzbudil obrovský zájem, zúčastnili se ho také zástupci odborového svazu a předsedkyně Dagmar Žitníková osobně Janě Hnykové za jeho organizaci moc děkuje. Zároveň věří, že se téma ošetřovatelské péče v sociálních službách a postavení sester v těchto zařízeních seminářem opět otevírá a že se najdou nové cesty ke zkvalitnění jak péče o klienty, tak o zaměstnance.

Záznam ze semináře a prezentace najdete na webu Poslanecké sněmovny: http://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=4306&td=19&cu=8

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.