Sjezd ČMKOS do vedení opět zvolil Josefa Středulu, Víta Samka a Radku Sokolovou

V pátek 27. a v sobotu 28. dubna se v pražském hotelu Olšanka sešlo na 200 delegátů na VII. sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů. Bylo mezi nimi také 14 zástupců OS zdravotnictví a sociální péče ČR a předseda jihočeské krajské rady Jan Šusta se zúčastnil za Regionální radu odborových svazů.

Delegáti zhodnotili činnost za uplynulé čtyřleté období, vyslechli si projevy pozvaných hostů a zvolili předsedu a dva místopředsedy ČMKOS a sedmičlennou Revizní komisi.

Předsedou ČMKOS byl zvolen Josef Středula (183 hlasů ze 187 odevzdaných), místopředsedou Vít Samek (178 hlasů ze 188 odevzdaných) a místopředsedkyní Radka Sokolová (174 hlasů ze 188 odevzdaných). Do Revizní komise byli zvoleni oba kandidáti navržení OSZSP ČR, a to Soňa Vytisková (předsedkyně dozorčí rady OS) a Stanislav Taťoun (člen dozorčí rady OS).

Podrobnější zprávu z jednání připravujeme.

Záznam jednání sjezdu najdete na webu ČMKOS: www.cmkos.cz

Foto Petr Kolev, Sondy revue

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:55

EPSU podpořila demonstraci, poté apelovala na premiéra Fialu

Výkonný výbor EPSU na svém on-line jednání 16. května projednával kongres EPSU, volby do Evropského parlamentu a také podporu připravované demonstraci v Praze.

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:30

Nohejbal stále žije!

Po jarním váhání a nedostatečném zájmu o turnaj v nohejbale uspořádali pod vedením Honzy Zatloukala 1. června stejný turnaj záchranáři z Olomouce.

Aktuality 14. 6. 2024 / 12:10

ČMKOS vyráží do regionů

Zástupci ČMKOS a odboroví právníci i letos vyrazí do regionů, aby na setkáních s občany informovali o významu odborů a výhodách členství.