Sněm Českomoravské konfederace odborových svazů

V úterý 21. listopadu se konal 7. sněm ČMKOS, kterého se pravidelně účastní i delegace našeho odborového svazu. Na programu byly podány informace o činnosti ČMKOS i jednotlivých odborových svazů na jak na národní a mezinárodní úrovni, tak i na úrovni krajů, kde pracují jednotlivé RROS.

Zaznělo hodnocení mítinku Konec levné práce 2017, který jako součást kampaně má stále velký význam i s ohledem na kolektivní jednání o mzdách a platech pro následující období a který podpořili také zástupci odborových centrál ze zahraničí, ať už ze Slovenska, Německa, Rakouska, ale i z Evropské odborové konfederace.

Hovořilo se o vývoji zaměstnanosti v České republice a o vývoji mezd v Evropské unii v roce 2017.

Účastníci byli seznámeni se vzkazem ČMKOS budoucí vládě – viz níže jako soubor ke stažení.

Součástí jednání sněmu byla samozřejmě i příprava VII. sjezdu ČMKOS, který se bude konat na konci dubna roku 2018.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.

Aktuality 16. 5. 2024 / 17:15

Ve světle událostí, které se odehrály 15. května na Slovensku, a se zřetelem k rozjitřené situaci v České republice se ČMKOS rozhodla přispět k uklidnění situace tím, že ruší demonstraci svolanou na 21. května 2024.