V Ostravě se 19. dubna 2012 konal hyde park

Hyde park v Ostravě na Jiráskově náměstí zahájil člen výkonné rady Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Vít Přibylík přesně podle časového rozvrhu v 17.00. Počasí nám tentokrát přálo, ale nepřála nám zcela technika. Ozvučení sice bylo bez problému pro mikrofon, ale měli jsme naplánováno, že nám bude jeden mladý kytarista hrát a zpívat pro oživení písničky od Kryla a pod., jenže toto nám právě aparatura neumožnila. Ale pro příště už je to vyřešeno.

Po úvodních projevech organizátorů a iniciativ v trvání přibližně 30 minut dostali slovo občané. Organizátoři dali dva limity – jednotlivý příspěvek nesměl trvat déle než tři minuty a nesměl propagovat žádnou politickou stranu. Toto všichni vystupující dodrželi a snažili se o co nejkratší vystoupení, protože viděli za sebou řadu dalších.

Z jednotlivých vystoupení lidí vyplynula jejich naštvanost na současnou vládní politiku, politické strany a vládu.

Na náměstí se shromáždilo cca 500 lidí. Dokonce tam přišli za horníky i pánové ve slavnostních hornických uniformách se svými hornickými zástavami. Lidé vyjadřovali nahlas souhlas s jednotlivými řečníky a nesouhlas s vládními reformami.

Mnozí se informovali na sobotní demonstraci v Praze, jak by bylo možno se tam ještě dostat, protože údajně vlaky do Prahy jsou naprosto plné a autobusy už jsou také všechny blokovány, takže ve čtvrtek již nebylo možno z Ostravska objednat ani autobus. Podle možnosti jednotliví zástupci zejména odborových organizaci ještě zaplňovali poslední místa v autobusech a vlacích na demonstraci. Odborový svaz zdravotnictví z ostravského regionu vypravuje do Prahy na demonstraci minimálně 11 autobusů. Nejvíce jede z Opavska, a to Opava 4 (předsedkyně Alena Drexlerová) a Krnov 2 autobusy (paní Rylková), před těmito organizátory je nutné smeknout.

V 18. Vít Přibylík hyde park ukončil, vyzval přítomné, aby sledovali internetové stránky ProAltu, zdravotnických odborů a platformy Stop vládě, kde najdou informace o dalších akcích konaných v rámci republiky, ale i v Ostravě.

Vyzval přítomné k účasti na demonstraci v Praze v sobotu 1. 4. 2012.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.