Vyjádření solidarity francouzským kolegům

Vážené kolegyně, vážení kolegové,
je nám upřímně líto tragédie, která vaši zemi potkala. Pro nás, Čechy, je Francie zemí velice blízkou, oblíbenou a turisticky vyhledávanou, proto se nás velmi dotýká, co se v Paříži stalo. Spolu s vámi jsme přesvědčeni, že zlo nesmí zvítězit, že nás nesmí připravit o naše svobody a že se budeme moci dál bez obav potkávat pod Eiffelovou věží, v Louvru i jinde.

Myslíme na vás a jsme s vámi.

Za celý Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR
Dagmar Žitníková – předsedkyně
Ivana Břenková – místopředsedkyně
Lubomír Francl – místopředseda

Dear colleagues, we are sincerely sorry the tragedy, which met your country. For us, Czech Republic,  France is very close. It is very famous and visited country by tourists and the act, which happend in Paris is very touches us. Together with you we are convinced that the evil can´t win, take us our freedom and defend us to meet together without concerns under Eiffel Tower, in Louvre and elsewhere. We are thinking of you and we are with you.
In solidarity,  for whole Czech Trade Union of Health and Social Care
Dagmar Žitníková – chairwoman
Ivana Břenková – vice chairwoman
Lubomír Francl- vice chairman

Aktuality 24. 7. 2024 / 20:40

Arogance vlády vyvolala stávkovou pohotovost odborářů z veřejných služeb a správy

Arogantní přístup vlády k jednáním o platech působil, že od 24. července do stávkové pohotovosti vstoupily odborové svazy zastupující zaměstnance veřejných služeb a veřejné správy sdružené v ČMKOS.

Aktuality 18. 7. 2024 / 14:42

OS odmítl návrh na zvýšení tarifů nelékařů, požaduje přepracování

Odborový svaz na dalším jednání o sjednocení platů ve zdravotnictví ostře odmítl jako zcela neadekvátní ministerský návrh na úpravu platů nelékařských zdravotnických pracovníků.

Aktuality 16. 7. 2024 / 16:24

Jak udržet v oboru zdravotní sestry a jak přilákat nové?

Pod záštitou poslankyň Ivany Mádlové a Věry Adámkové (obě za ANO) se 1. července se v Poslanecké sněmovně uskutečnil diskusní kulatý stůl o budoucnosti sesterské profese v České republice.