Výkonná rada v únoru

V únoru jednala výkonná rada odborového svazu společně s dozorčí radou, a to v pondělí 12. února odpoledne a vpodvečer a v úterý 13. února. Členové obou orgánů se spolu s vedením odborového svazu podrobně zabývali současnou situací v resortech, předloženými legislativními návrhy a návrhy, které uveřejnili vládní poradci (NERV) a které záměrem umožnit propouštění bez udání důvodu útočí na podstatu zákoníku práce.

Legislativní návrhy, které byly v připomínkovém řízení podrobeny kritice, vláda a její jednotliví ministři znovu prosazují ve formě poslaneckých návrhů, které připomínkovým řízením neprocházejí. Jednání o návrzích NERV ukázala, že jejich autoři zákoník práce označují za brzdu ekonomické prosperity a snaží se ho likvidovat, ale ve skutečnosti ho vůbec neznají a netuší, jak v praxi pracovněprávní záležitosti fungují.

Na jednání se diskutovalo také o hospodaření odborového svazu a jeho možném vývoji v příštích letech, o činnosti sekcí a připravovaných akcích, o situaci v regionech. Byla podána zpráva o práci dozorčí rady OS.

Účastníci se seznámili s nabídkou společnosti EUCS, což je jakési pojištění na to, abyste v případě pojistné události získali ze svých existujících pojistek maximální odškodnění.

Výkonná rada OS svým usnesením podpořila protestní mítink OS KOVO za záchranu ocelářství, který se uskuteční 22. února v poledne před branou firmy Liberty Ostrava.

Příští jednání výkonné rady se bude konat 12. března.

Foto autorka

Aktuality 13. 6. 2024 / 13:07

Výkonná rada OS se v Bratislavě sešla se slovenskými kolegy

Po dvou letech se uskutečnilo ve dnech 23. až 25. května v Bratislavě společné jednání výkonné rady OSZSP ČR a výkonného výboru Slovenského odborového svazu zdravotnictví a sociálních služeb.

Aktuality 17. 4. 2024 / 21:29

Výkonná rada OSZSP ČR podpořila demonstraci 7. dubna v Bruselu

7. duben je Světovým dnem zdraví a Evropská federace odborových svazů veřejných služeb (EPSU) a koalice občanských organizací uspořádaly v Bruselu demonstraci, výkonná rada OS ji podpořila.

Aktuality 17. 4. 2024 / 18:37

Výkonná rada v dubnu

Společného jednání výkonné a dozorčí rady OS se v pondělí 8. dubna odpoledne zúčastnil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. V úterý 9. dubna pokračovalo jednání výkonné rady standardním programem.