Zákon o univerzitních nemocnicích se schválit nestihne! Děkujeme za podporu

Členové poslaneckého výboru pro zdravotnictví na svém výjezdním zasedání ve středu 14. června odpoledne v Mikulově opět otevřeli projednávání návrhu zákona o univerzitních nemocnicích. Po bouřlivé diskuzi výbor přijal následující usnesení: Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR přerušuje projednávání vládního návrhu zákona o univerzitních nemocnicích a o změně některých zákonů (zákon o univerzitních nemocnicích) /sněmovní tisk 1054/ v obecné rozpravě do 30. září 2017“.

Jednání výboru se opět zúčastnili zástupci odborových organizací z fakultních nemocnic, kteří spolu s vedením OS usnesení výboru velmi uvítali. Nyní je zcela evidentní, že zákon nebude v Poslanecké sněmovně ve stávajícím volebním období projednán.

Vedení odborového svazu děkuje všem předsedům a členům výborů odborových organizací z fakultních nemocnic, kteří se zapojili do akcí proti přijetí zákona.

Foto z jednání poslanců v Mikulově Lubomír Francl.

Aktuality 22. 2. 2024 / 15:25

Práva odborových organizací

Práva odborových organizací upravuje zákoník práce, a to v paragrafech 276 až 299 zákoníku práce. Jde o právo na informace, projednání, spolurozhodování, kontroly, na kolektivní vyjednávání a kontroly nad stavem BOZP.

Aktuality 21. 2. 2024 / 19:40

Výpověď bez udání důvodu? Pro odbory NEPŘIJATELNÉ!

Naše vláda má „výborné“ poradce. Jejich návrhy na nás denně vypadávají z médií. Leckoho překvapí a zaskočí. Ovšem pro odboráře, kteří mají paměť, se nejedná o nic nového.

Aktuality 21. 2. 2024 / 19:29

Petice proti vyhazovu z práce bez udání důvodu

Vláda dostala doporučení od svých „odborníků“, jak zpružnit český trh práce. Neoliberální ekonomové ohánějící se demokracií nás chtějí vrátit víc než o sto let zpátky. Doporučují uzákonit výpověď bez udání důvodů.