Zapojte se také do dotazníkového šetření o pracovních podmínkách v sociálních službách

Pracovní podmínky a odměňování zaměstnanců, kteří poskytují sociální služby, nejsou na dobré úrovni, péče o potřebné je náročná a vysilující. Situace je neměnná a finance pro tuto veřejnou službu jsou nedostačující.

Otázkou stárnutí populace a podmínkami práce v sociálních službách se zabývá celá Evropa.

Evropská komise podpořila project WICARE, který napříč Evropou až do konce roku získává a monitoruje informace od zaměstnanců v sociálních službách.

Průzkum o platech a pracovních podmínkách bude končit v prosinci tohoto roku.

Aby byl průzkum reprezentativní, je nutné, aby odpovědělo co nejvíce zaměstnanců.

Doporučujeme dotazník vyplnit přímo on-line na adrese

Rovněž lze použít  tištěnou verzi dotazníků. Dokumenty k vytištění naleznete na adrese: www.EPSU.org/a/10272. Pokud je zašlete na náš odborový svaz, zajistíme jejich odeslání do CELSI v Bratislavě, kde data zadají do systému.

Shromážděné údaje budou jistě zajímavé a užitečné na národní i evropské úrovni a očekáváme, že pomohou při řešení situace a podpoří zlepšení podmínek pro práci zaměstnanců v sociálních službách. .

Získají se aktuální informace nejen o skutečných platech/mzdách zaměstnanců, ale i o jejich pracovní době, školeních a kvalifikaci, pracovním vytížení a dalších podmínkách práce. Tyto informace mohou být užitečné při kolektivním vyjednávání, organizaci a náboru členů, kampaních za lepší platy/mzdy a pracovní podmínky v odvětví, ale i v obecné rovině při jednání s médii a podobně.

Odpovědi budou analyzovány odborníky z amsterodamské univerzity a předběžné zprávy nám budou  rozeslány.S výsledky vás samozřejmě seznámíme a současně je využijeme pro  jednání na všech úrovních.

Doufáme, že budete ochotni věnovat vyplnění dotazníku cca 15 minut vašeho času.

S případnými dotazy se e-mailem obraťte na místopředsedkyni Ivanu Břeňkovou: brenkova.ivana@cmkos.cz

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:55

EPSU podpořila demonstraci, poté apelovala na premiéra Fialu

Výkonný výbor EPSU na svém on-line jednání 16. května projednával kongres EPSU, volby do Evropského parlamentu a také podporu připravované demonstraci v Praze.

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:30

Nohejbal stále žije!

Po jarním váhání a nedostatečném zájmu o turnaj v nohejbale uspořádali pod vedením Honzy Zatloukala 1. června stejný turnaj záchranáři z Olomouce.

Aktuality 14. 6. 2024 / 12:10

ČMKOS vyráží do regionů

Zástupci ČMKOS a odboroví právníci i letos vyrazí do regionů, aby na setkáních s občany informovali o významu odborů a výhodách členství.