Žitníková a Břeňková vystoupily na konferenci o strategii pro zdraví seniorů

Ve čtvrtek 12. prosince se místopředsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Ivana Břeňková a předsedkyně Dagmar Žitníková zúčastnily v Poslanecké sněmovně konference Dočkáme se vládní strategie pro zdraví seniorů?, kterou pořádala Rada seniorů ČR pod záštitou předsedy Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka.

Místopředsedkyně Břeňková na konferenci vystoupila s diskusním příspěvkem, kde připomněla, že stárnou i zaměstnanci, kteří o seniory pečují, a proto je potřeba pro ně vytvářet příznivé pracovní podmínky.

Předsedkyně Žitníková v diskuzi vystoupila s informací o krizi ve zdravotnictví.

Velký aplaus sklidila členka výkonné rady OS a poslankyně Jana Hnyková, která reagovala na vystoupení bývalého ministra zdravotnictví Leoše Hegera a přítomným představovala program hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury pro oblast zdravotnictví.

Aktuality 23. 5. 2024 / 12:24

Předsedkyně Žitníková napsala poslanům kvůli kompetencím hygieniků

Předsedkyně OS Dagmar Žitníková napsala poslankyním a poslancům kvůli odebrání kompetencí hygienické službě a nepravdivému obsahu dehonestujícíh výroků ministra zdravotnictví Vlastimila Válka.

Aktuality 23. 5. 2024 / 10:45

Petici proti propouštění bez udání důvodu jsme předali. DĚKUJEME!

Archy petice proti propouštění bez udání důvodu předali zástupci odborových svazů 22. května Petičnímu výboru Poslanecké sněmovny.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.