Žitníková jednala s Němečkem a vystoupila v ČT1 v pořadu Máte slovo

Ve čtvrtek 12. května se předsedkyně OS Dagmar Žitníková sešla s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem, aby ji seznámil s předběžným návrhem Ministerstva zdravotnictví na kvalitní, efektivní a stabilní zdravotnictví v roce 2017 (viz níže jako soubor ke stažení).

Předsedkyně Žitníková sdělila, že odbory budou na materiál reagovat po jeho prostudování. Dalšími tématy jednání byla opět krizová personální situace. Po ukončení jednání následovala tisková konference.

Ve čtvrtek 12. května se ve večerních hodinách v pořadu Máte slovo na ČT1 sešli politici a zástupci organizací, které se pohybují v oblasti českého zdravotnictví. Diskuse se zúčastnila i předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

Záznam pořadu viz na: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/216411030520018/

Vzhledem k tomu, že v pořadu nelze reagovat na všechna sdělení a informace, reagovala předsedkyně Žitníková na některá tvrzení, která v pořadu zazněla, v pátek 13. května písemně. Dopis zaslala ministrovi zdravotnictví Svatopluku Němečkovi, vicepremiérovi a ministrovi financí Andreji Babišovi a na vědomí premiérovi Bohuslavu Sobotkovi a moderátorce pořadu paní Jílkové – viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 21. 5. 2024 / 10:04

Lékaři a odboráři se bojí, že vláda nechce splnit prosincovou dohodu

Obava z neochoty vlády splnit dohodu, kterou za asistence Petra Fialy uzavřel 8. prosince ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se zástupci lékařů a odborů, byla důvodem tiskové konference, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.