Žitníková s Profesním svazem zdravotnických pracovníků v sociálních službách

Konference Profesního svazu zdravotnických pracovníků v sociálních službách se konala ve středu 13. dubna se v prostorách pražského paláce Charitas. Tématy konference nazvané Zdravotní sestry v sociálních službách bylo vzdělávání, odměňování a ošetřovatelská péče.

V bloku o ošetřovatelské péči účastníci konference vyslechli informace o poskytování dlouhodobé péče v nemocnicích, byla popsána specifika zdravotnického přístupu k seniorům v sociálních službách a zazněla informace o péči o geriatrického pacienta.

Další přednáška se týkala vzdělávání sester a navrhovaných změn v novele zákona č. 96/2004 Sb. S informací o další novele přišlo i MPSV, jehož zástupce představil návrh změnového zákona, kterým se řeší koncepce dlouhodobé péče.

Na konferenci vystoupila také předsedkyně OS Dagmar Žitníková, která se věnovala odměňování a postavení sester v sociálních službách. Seznámila přítomné s návrhem odborového svazu zvýšit platy a mzdy zaměstnancům v sociálních službách od 1.1. 2017 o 10 % a krátce představila návrh kolektivní smlouvy vyššího typu. Odbory a zaměstnavatelé na něm pracovali více než rok a měl by zlepšit pracovní podmínky zaměstnanců.

Prezentaci předsedkyně Žitníkové viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.

Aktuality 16. 5. 2024 / 17:15

Ve světle událostí, které se odehrály 15. května na Slovensku, a se zřetelem k rozjitřené situaci v České republice se ČMKOS rozhodla přispět k uklidnění situace tím, že ruší demonstraci svolanou na 21. května 2024.