Žitníková vystoupila na jednání Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny

V úterý 10. prosince se v Poslanecké sněmovně sešel k projednání návrhu státního rozpočtu Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny. Na závěr jednání poslanců vystoupila předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková s informací o kritické situaci ve zdravotnictví a s výzvou, aby poslanci začali urychleně problémy řešit. Informace o kritické situaci ve zdravotnictví byla poslancům předána i v písemné podobě.

Spolu s materiálem odborů předsedkyně Žitníková předala poslancům předala i materiály Ministerstva zdravotnictví a zaměstnavatelů, které byly projednány v tripartitě. Odbory a zaměstnavatelé požadují, aby se k překonání krize v návrhu státního rozpočtu zvýšila částka na úhrady za státní pojištěnce o dalších 10 miliard.

Předsedkyni na jednání výboru svou účastí podpořily členky výkonné rady OS Jiřina Marešová a Božena Krčková a předseda dozorčí rady Petr Popule.

Jako poslankyně vystoupila i Jana Hynková, která i po svém zvolení do Poslanecké sněmovny dál zůstává členkou výkonné rady OS.

Aktuality 11. 6. 2024 / 13:46

Odboráři jednali s ministrem Jurečkou o zvýšení platových tarifů

Zástupci odborářů z veřejných služeb a veřejné správy spolu s předsedou a místopředsedou ČMKOS jednali s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou o zvýšení plarových tarifů. Žádost o jednání se zástupci koalice byla opakovaně zaslána premiérovi, ale ten mlčí.

Aktuality 11. 6. 2024 / 12:55

Jak vypadá jednání o sjednocení odměňování ve zdravotnictví?

Projednávání plnění dohody z 8. prosince se zadrhlo na bodě ke sloučení odměňování zdravotníků a další vývoj nastal opět až po tiskové konferenci, která se konala v pondělí 20. května v Praze.

Aktuality 9. 6. 2024 / 9:37

Kontrola BOZP – kategorizace

Milé kolegyně a milí kolegové, hurá do dalšího bodu kontrol na stavem BOZP, a to jsou kategorizace.