Jáchymovští odboráři si z Českých sportovních her odvezli bronz z nohejbalu

Odboráři z Jáchymova, vyslaní odborovým svazem na druhý ročník Českých sportovních her, zde 9. září na turnaji v nohejbalu získali bronzovou medaili. Na Českých sportovních hrách jde o společné sportování zaměstnanců a zaměstnavatelů, které je součástí Evropského týdne sportu. Loni se do těchto her, konaných pod záštitou ČMKOS, zapojilo přes 250 sportovců, kteří se utkali v sedmi disciplínách. A jáchymovští odboráři loňský nohejbalový turnaj dokonce vyhráli!

Jak doplňuje předsedkyně odborové organizace Léčebných lázní Jáchymov Helena Šebestová, jáchymovští jsou v odborovém svazu dobře známí svými kvalitními výkony nejen v nohejbale, ale také v kuželkách. Během roku se odborová organizace snaží zajišťovat i finanční podporu pravidelných tréninků pro odboráře – sportovce.

Škála sportovních zaměření odborářů z jáchymovských lázní je široká, od výše zmiňovaných sportů až po tenis, volejbal či v zimě pořádané maškarní lyžování. Bohužel uvolňování sportovně nadaných kolegyň a kolegů na oficiální soutěžní akce je vždy velmi problematické, neboť nelze z provozních důvodů umožnit účast všem, kteří mají zájem o kvalitní sportovní přípravu pro reprezentaci zdejší odborové organizace, potažmo odborového svazu.

Foto Ivana Břeňková

Aktuality 16. 2. 2024 / 18:37

Jednání o kolektivní smlouvě v Krajské zdravotní bylo náročné

Krajská zdravotní, a. s., to jsou nemocnice Ústeckého kraje v Ústí nad Labem, Děčíně, Teplicích, Mostě, Chomutově, Rumburku a Litoměřicích, celkem devět tisíc zaměstnanců.

Aktuality 14. 2. 2024 / 18:35

Když vláda zapomene na záchranáře aneb Konference Středočechů

Oblíbená historická Kutná Hora na počátku roku 2024 (24. ledna) přivítala 82 delegátek a delegátů výroční konference odborů středočeské záchranky, tentokrát to byla dokonce konference volební.

Aktuality 22. 1. 2024 / 13:53

Odboráři v Masarykově nemocnici hodnotili výsledky své práce

Konference úsekových důvěrníků odborové organizace Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice se konala 11. ledna 2024 v Ústí nad Labem.