Nemocnice Hranice a.s. je menší soukromou nemocnicí na okrese Přerov, zaměstnává 400 zaměstnanců. Na výjezdním zasedání krajské rady Olomouckého kraje jsme v Hranicích na Moravě navštívili i ZO OSZSP ČR, která je ale na počet zaměstnanců dost malá – jen 3 % jsou naši členové.

Nemocnice je krásně opravená, má mladý ošetřovatelský nelékařský personál. Nabídli jsme členství v odborech, výhody Zajišťovacího fondu, Odbory Plus, vzdělávání a sportovní odborářské soutěže.

Nejvíce se mladí naši budoucí odboráři zajímali o kreditní vzdělávání, které pořádá náš OS.

Proto jsme se dohodli, že získáme nové členy a spolu s regionálním pracovníkem Ladislavem  Kucharským zajistíme seminář, který zaujme nejen mladé.

V říjnu tohoto roku se s členkou krajské rady Zinou Dadlíkovou sejdeme s předsedkyní ZO a ředitelem nemocnice MUDr. Eduardem Sohlichem, MBA, a projednáme, o čem by chtěli seminář mít. Na seminář chci pozvat také inspektorku BOZP, členy krajské rady a svazovou právničku JUDr. Pláničkovou, pokud bude moci do Hranic přijet.

Věřím, že 3 % změníme ještě tento rok a přispějeme zaměstnancům i kredity za seminář, který bych chtěl zajistit s regionálním pracovníkem koncem listopadu.

Ve středu 21. října máme krajskou konferenci a již zde bude nový člen hranické ZO. Věřím, že nám bude členská základna ve zmíněné nemocnici narůstat.

Aktuality 13. 6. 2024 / 12:43

V záludném návrhu vidím pokus o likvidaci odborů

Události posledních měsíců mě nutí hodně přemýšlet. Dá se věřit politikům? Předvolební sliby nic neznamenají? Podepsané dohody nic neznamenají?

Aktuality 19. 5. 2024 / 20:51

Změny ve zdravotnictví opět k horšímu – publikovali jsme

Poslední návrhy Ministerstva zdravotnictví jsou ve svém celku nepřijatelné a směřují k další komercializaci českého zdravotnictví.

Aktuality 17. 4. 2024 / 22:03

Ve veřejném zdravotním pojištění hrozí velmi nebezpečné změny

Novela zákona o veřejném zdravotním pojištění přináší na první pohled zajímavé, ale ve skutečnosti velmi nebezpečné změny.