Společná tisková konference OS a ČMKOS k situaci ve zdravotnictví

Situaci ve zdravotnictví je třeba řešit ihned, nelze čekat na příští rok nebo příští vládu, zdůraznila předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková na společné tiskové konferenci OS a Českomoravské konfederace odborových svazů.

Záznam TK viz na: http://www.cmkos.cz/medialni-prezentace/3714-3/video-realna-hrozba-ze-tretina-ceskych-nemocnic-bude-zvlastnim-zpusobem-privatizovana

Podporu odborovému svazu, který je od 9. října ve stávkové pohotovosti, vyjádřil OS KOVO – viz níže jako soubor ke stažení.

K tiskové konferenci se v rozhovoru pro ČT24 vyjádřil exministr zdravotnictví Leoš Heger. Připustil, že situace v nemocnicích je možná trochu napjatá. Argumenty odborů však odmítl a stávkovou pohotovost označil za prolevicový předvolební počin. Za viníky problémů nemocnic označil jejich manažery a podivil se, že se spojují s odbory při kritice situace ve zdravotnictví. Na tiskovou konferenci i Hegerova slova obratem reagovala Asociace českých a moravských nemocnic – viz níže jako soubory ke stažení.

Vážným varováním odborů přitom dává za pravdu i materiál Ministerstva zdravotnictví zpracovaný pro jednání zdravotnické tripartity – viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 16. 5. 2024 / 22:34

Už zase se odebírají hygienikům kompetence!

Novelu zákona o návykových látkách připravila skupinou poslanců s představou nutné ochrany dětí. To lze pochopit, ale nelze pochopit a souhlasit s tím, že se opět řeší odebrání kompetencí hygienické službě.

Aktuality 16. 5. 2024 / 21:52

Výpověď bez udání důvodu je naprosto NEPŘIJATELNÁ!

Příští týden se bude v Poslanecké sněmovně projednávat euronovela zákoníku práce.

Aktuality 16. 5. 2024 / 17:15

Ve světle událostí, které se odehrály 15. května na Slovensku, a se zřetelem k rozjitřené situaci v České republice se ČMKOS rozhodla přispět k uklidnění situace tím, že ruší demonstraci svolanou na 21. května 2024.