Srpen 2016

30. srpna

* Místopředseda OS Lubomír Francl se zúčastnil na ČMKOS jednání Realizačního týmu projektu Zkracování pracovní doby.

29. srpna

* Místopředseda OS Lubomír Francl a právnička OS Štěpánka Řandová jednali na Ministerstvu práce a sociálních věcí o vypořádání připomínek k nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 304/2014 Sb., o platových poměrech státních zaměstnanců.

26. srpna

* Místopředseda OS Lubomír Francl se zúčastnil v Brně mimořádného jednání tripartity Jihomoravského kraje. Na programu byla situace v ZZS Jihomoravského kraje.

25. srpna

* Místopředseda OS Lubomír Francl jednal se zástupcem společnosti WOOD o dalších postupech při spravování finančního majetku OS.

* Místopředsedkyně OS Ivana Břeňková se zúčastnila jednání výboru sekce pracovníků hygienické služby.

22. srpna

* Místopředsedkyně OS Ivana Břeňková se zúčastnila jednání Rady ČMKOS.

19. srpna

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková jednaly na MPSV s ředitelem odboru pracovněprávní legislativy doc. JUDr. Petrem Hůrkou, Ph.D, o připravovaných novelizacích nařízení vlády k platům a mzdám.

17. srpna

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková se sešly se zástupci Profesní a odborové unie zdravotnických pracovníků, aby společně znovu projednali návrh metodického pokynu, který řeší problematiku poranění ostrými předměty.

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková se sešly se zástupci ČPP, aby s nimi jednaly o podmínkách pojištění členů odborů.

* Jednala dozorčí rada OS.

15. srpna

* Na Ministerstvu zdravotnictví se konalo jednání k návrhům zaměstnavatelů k novele vyhlášky o činnostech nelékařských pracovníků. Jednání se zúčastnily předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková. Za odbory opět připomněly, že je nutné řešit příčiny nedostatku personálu a také oddělit profesi praktické sestry od profese všeobecné sestry. Odbory trvají na tom, že pokud dojde k navýšení kompetencí, tak musí dojít také k navýšení odměn za práci.

* Na Ministerstvu zdravotnictví se sešli zástupci odborů a zaměstnavatelů, aby je zástupci ministerstva seznámili se základními atributy návrhu úhradové vyhlášky pro rok 2017. Odbory opět připomněly zásadní požadavek, aby úhradová vyhláška zajistila dostatečný objem financí na zvýšení platů a mezd pro všechny zaměstnance, jak bylo dohodnuto na vládní úrovni.

11. srpna

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se spolu s místopředsedkyní Ivanou Břeňkovou sešly se zástupci vedení královéhradecké krajské organizace KDU-ČSL Ing. Vladimírem Dernerem, MUDr. Jiřím Veselým a PhDr. Ing. Lukášem Janečkem k výměně názorů na situaci ve zdravotnictví, a to jak na celostátní úrovni, tak v Královéhradeckém kraji.

9. srpna

* Jednala výkonná rada OS.

8. srpna

* Místopředsedkyně OS Ivana Břeňková a řídící sekce pracovníků hygienické služby MUDr. Gacka Slavíková se sešly s nově jmenovanou hlavní hygieničkou ČR Mgr. Evou Gottvaldovou, aby ji seznámily s prací a spoluprací sekce s Ministerstvem zdravotnictví a domluvily další spolupráci.

2. a 3. srpna

* Na metodických dnech se na OS sešli regionální pracovníci a svazoví inspektoři. Jednání se zúčastnilo vedení OS.

Aktuality 21. 4. 2024 / 21:06

Březen 2024

V pátek 22. března se s ministrem Marianem Jurečkou a jeho týmem sešly předsedkyně OS Dagmar Žitníková, místopředsedkyně OS Jana Hnyková a vedoucí právního a sociálního oddělení OS Ivana Břeňková.

Aktuality 15. 3. 2024 / 19:32

Únor 2024

26. února: Strategické investice a prorůstová opatření, důchody a aktuální situace ve zdravotnictví a situace ve společnosti Liberty Ostrava byly hlavními tématy jednání tripartity.

Aktuality 16. 2. 2024 / 21:56

Leden 2024

29. ledna: Na Ministerstvu zdravotnictví jednal tripartitní pracovní tým pro zdravotnictví.