Važme si úspěchů a nedejme si vzít své vize

Sešel se rok s rokem, je za námi Mikuláš s čerty (nikoho neodnesli, i když u některých politiků by to nevadilo) a před námi jsou Vánoce a nový rok.

Na sklonku toho minulého jsme bilancovali a s důvěrou jsme se dívali dopředu. Chtěli jsme, aby se v roce 2015 alespoň částečně vyřešily dlouhotrvající problémy, které máme ve veřejných službách. Trápily nás nízké platy a mzdy zaměstnanců, nedostatek a přetěžování zdravotníků, vzrůstající agrese na pracovištích a málo vzájemného porozumění.

Vyřešily se problémy, nebo se nevyřešily?

Život je pestrý, něco se podařilo, ale vesměs mají lidé pocit, že zásadní změny nepřišly. Samo ale nepřijde nic. Je bláhové se domnívat, že se něco stane jen tak.

Važme si toho, co jsme změnili, a nedejme si vzít své představy a vize. Připomínejme si, že za každou změnou, za každým kouskem pokroku stojí kus práce, osobní intervence a úsilí.

Vážené kolegyně a kolegové, milí kamarádi, dovolte, abych vám všem za ten kus poctivé práce, za vaše osobní nasazení, za entuziasmus a nadšení, které rozdáváte lidem kolem sebe, poděkovala. Pevně věřím, že to, co se nepodařilo letos, spolu dotáhneme příští rok.

Můžeme mnoho, zázraky neumíme, ale dohromady změnit věci dokážeme, to už víme. Důležité ovšem je si to připomínat.

V roce 2016 vám všem a vašim blízkým hodně štěstí, zdraví, lásky, úspěchů a 365 pohodových dnů.

Aktuality 17. 4. 2024 / 22:03

Ve veřejném zdravotním pojištění hrozí velmi nebezpečné změny

Novela zákona o veřejném zdravotním pojištění přináší na první pohled zajímavé, ale ve skutečnosti velmi nebezpečné změny.

Aktuality 17. 4. 2024 / 18:14

Někteří kolegové bohužel vidí jen zájezdy a podobné akce

Psychiatrická nemocnice v Dobřanech je druhé největší psychiatrické zařízení v naší republice. Její historie sahá až do roku 1880. Naše odborová organizace byla založena o padesát let později.

Aktuality 15. 3. 2024 / 12:47

Jako odboráři jsme spojili síly a vycházíme si vstříc

Společnost Krajská zdravotní, a. s., vznikla 1. září 2007 transformací pěti nemocnic do jednoho celku.