SeneCura poskytuje sociální služby už i v ČR a vznikají zde odborové organizace

SeneCura je soukromá společnost, která poskytuje sociální služby už i v České republice. Stala se součástí rozvíjející se francouzské skupiny ORPEA, tzv. evropského soukromého lídra v oblasti péče o seniory. Pro toho, kdo sleduje vstup soukromého poskytovatele na český trh v poskytování péče o seniory, nejde o nové informace.

Novou informací je, že i v těchto ziskových organizacích (for-profit) máme založeny odborové organizace. Odborové organizace ve spolupráci s podporovateli odborů a regionálními managery připravují a jednají o kolektivních smlouvách. To je úroveň národní.

Na nadnárodní úrovni se připravuje práce Evropské zaměstnanecké rady (EWC), ve které bychom měli rádi za ČR zástupce z řad odborářů. EWC bude jednat se zástupci zaměstnavatelů o podmínkách práce a rozvoji společnosti.

Čím větší zastoupení odborů v této společnosti budeme mít, tím větší bude vliv na jednání o pracovních podmínkách zaměstnanců.

Aktuality 17. 4. 2024 / 20:37

Plzeňští odboráři vyrazili na výlet do Prahy i do Tróje

Na neděli 25. února naplánovala odborová organizace FN Plzeň pro své členy a jejich rodinné příslušníky výlet do Prahy, jehož součástí byla také návštěva divadelního představení.

Aktuality 15. 3. 2024 / 13:01

Jako odboráři jsme spojili síly a vycházíme si vstříc

Společnost Krajská zdravotní, a. s., vznikla 1. září 2007 transformací pěti nemocnic do jednoho celku.

Aktuality 15. 3. 2024 / 11:59

Krajská zdravotní komunikuje se zaměstnanci i v době krize

Koncem února všechny zaměstnance Krajské zdravotní, a. s., zaskočila informace o zásahu policie. Policie šetří kauzu údajné manipulace s veřejnými zakázkami.