Tisková konference OS a LOK-SČL k odměnám pro zaměstnance nemocnic

Odměny pro zaměstnance nemocnic za práci při epidemii COVID-19 byly ve čtvrtek 4. června hlavním tématem společné tiskové konference Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR a Lékařského odborového klubu -Svazu českých lékařů. Její záznam najdete na webu ČMKOS: https://www.cmkos.cz/cs/obsah/219/tk-oszsp-cr-lok-scl-k-odmenam-za-praci-pri-epidemii-covid-19/266607

Zprávu o tiskové konferenci připravujeme.

Níže jako soubory ke stažení najdete tiskovou zprávu, kterou obdrželi novináři, šest dopisů, které dokazují, že ministr byl již před téměř dvěma měsíci informován o návrzích odborů na odměny pro všechny zaměstnance nemocnic i o návrzích, jakou formou požadavky odborů řešit, že dokonce bylo urgováno, aby to řešil. Je zde i tisková zpráva z 12. března, která dokazuje, že již tehdy odbory velmi přesně odhadly situaci a jejich doporučení přesně odpovídala tomu, co bylo nutné později udělat.

Aktuality 12. 6. 2024 / 18:12

V Poslanecké sněmovně jsme varovali před dopady novely zákoníku práce

Více než sto odborářek a odborářů z Českomoravské konfederace odborových svazů se ve středu 5. června zúčastnilo schůze Výboru pro sociální politiku ...

Aktuality 11. 6. 2024 / 13:46

Odboráři jednali s ministrem Jurečkou o zvýšení platových tarifů

Zástupci odborářů z veřejných služeb a veřejné správy spolu s předsedou a místopředsedou ČMKOS jednali 4. června s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou o zvýšení plarových tarifů. Žádost o jednání se zástupci koalice byla opakovaně zaslána premiérovi, ale ten mlčí.

Aktuality 11. 6. 2024 / 12:55

Jak vypadá jednání o sjednocení odměňování ve zdravotnictví?

Projednávání plnění dohody z 8. prosince se zadrhlo na bodě ke sloučení odměňování zdravotníků a další vývoj nastal opět až po tiskové konferenci, která se konala v pondělí 20. května v Praze.