Podpořte OS v tlaku na odstranění diskriminace v odměňování v nemocnicích!

Odborový svaz se velmi intenzivně snaží odstranit diskriminaci v odměňování zaměstnanců lůžkových zdravotnických zařízení. Řešení přináší poslanecký návrh Jaroslava Zavadila ve formě jednoduché změny v zákoníku práce. Odborový svaz proto poslancům všech politických stran vysvětluje, jaká je situace v odměňování ve zdravotnictví a proč jde o diskriminaci, a žádá je o podporu Zavadilova návrhu.

Velice důležité jsou při tom informace přímo z nemocnic dokazující, jak špatná a nepřijatelná současná situace je. E-maily, které již byly politikům zaslány, najdete níže jako soubory ke stažení.

Připojte se i vy!

Podpořte odborový svaz, své kolegy i sebe!

Aktuality 15. 7. 2024 / 19:23

Tzv. dobrovolné kompetence zdravotnických záchranářů v ČR

Časy se mění a roste poptávka po vyšších kompetencích zdravotnických záchranářů. Ovšem změny musí nejprve nastat v legislativě a teprve potom se mohou zavádět v praxi a ne opačně.

Aktuality 14. 7. 2024 / 21:04

iWorCon pro zlepšení podmínek zaměstnanců v sociálních službách

EPSU, výbor sektorového sociálního dialogu pro sociální služby (EPSU HSS) a Federace evropských sociálních partnerů (FESE) se zasadily o projekt pro zaměstnance v sociálních službách pod názvem iWorCon.

Aktuality 12. 7. 2024 / 14:43

Změny u DPP a DPČ od 1. 7. 2024

Oblast dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr, tj. dohody o provedení práce (DPP) a dohody o pracovní činnosti (DPČ), zasáhla od konce roku 2023 řada zásadních změn.